Kategorie Archiv: Uncategorized

Mehas Alija Falënderimi i takon Zotit të gjithë botëve, salavatet dhe selamet i takojnë të Dërguarit të Tij, familjes, shokëve dhe gjithë atyre që e pasojnë për të mirë deri në ditën e gjykimit. „S’ka dyshim se besimtarët janë vëllezër, pra bëni pajtim ndërmjet vëllezërve tuaj dhe kini frikë All-llahun, që të jeni të mëshiruar […]

Të dielën pas dite, më 27.11.2016, pas faljes së namazit të drekës, në xhaminë El-Hidaje, në St. Gallen të Zvicër, u shënua edhe këtë vit Dita Alfabetit të gjuhës shqipe, siç njihet ndryshe edhe si 22 Nëntori. Ky është viti i tretë me radhë që në xhaminë El-Hidaje shënohet në mënyrë të veçantë Dita e […]

Hfz. Mehas Alija “O ju që besuat, respektojeni All-llahun dhe të dërguarin e Tij, e mos e braktisni atë se ju po e dëgjoni (Kur’anin). Dhe mos u bëni si ata që thanë: „Dëgjuam“, e në të vërtetë ata nuk dëgjojnë.” (Enfal, 20-21). “Unë jam mëshirë e dhuruar.” (Darimiu, Hakimi) I nderuari xhemat, sot është […]

Në pasditen e së enjtes, me datë 15.09.2016, xhaminë El-Hidaje në qytetin e St. Gallenit në Zvicër, e vizitoi një grup pensionistësh prej 30 vetash nga Spitali kantonal i qytetit, vizitë kjo e cila ishte si rezultat i bashkëpunimit të gusht midis Organizatës multinacionale islame – DIGO, Spitalit kantonal dhe xhamisë El-Hidaje.  Me këtë rast […]

Vëllezër dhe motra të nderuara, Shpesh ndodh  që njeriu të humbë nga shikimi kohën e shkurtër të kësaj bote dhe të periudhës në të cilën jeton. Për këtë, duhet të mendojmë shumë rreth fjalëve të Allahut xh.sh., ku thotë: “…ditën kur do ta përjetojnë atë që u është premtuar, atyre u duket sikur nuk kanë […]

Mehas Alija Falënderimi i takon Zotit të gjithë botëve, salavatet dhe selamet i takojnë të Dërguarit të Tij, familjes, shokëve dhe gjithë atyre që e pasojnë për të mirë deri në ditën e gjykimit. Allahu i Madhërim në Kur’anin famëlartë thotë: “… Ai ju zgjodhi ju (ju përcaktoi për rrugën e Tij) dhe nuk ju […]

Mehas Alija Falënderimi i takon Zotit të gjithë botëve, salavatet dhe selamet i takojnë të Dërguarit të Tij, familjes, shokëve dhe gjithë atyre që e pasojnë për të mirë deri në ditën e gjykimit “Besimtarë të vërtetë janë ata që besojnë fuqishëm në Allahun xh.sh. dhe në Pejgamberin e tij, dhe pastaj nuk dyshojnë, si […]

Njoftim, 30.06.2016 Të nderuar vëllezër dhe motra, ju njoftojmë se, sipas Kalendarit tonë dhe takvimeve të Bashkësie Islame, nesër, më 01.07.2016, përkon nata e 27-të e muajit të bekuar të Ramazanit, natë e cila, sipas kalendarit musliman konsiderohet si nata më e mirë e vitit, respektivisht Lejletu-l-kadri. Nata e Kadrit është nata në të cilën […]

Hfz. Mehas Alija Allahu i Madhërishëm i ka veçuar dhe vlerësuar disa vende në krahasim me disa të tjera, ashtu sikurse i ka veçuar disa kohë në krahasim me kohë të tjera, kurse karakteristikë e këtyre është se adhurimet e bëra në ato vende dhe kohë të veçanta tërheqin shpërblime shumë më të mëdha, se […]