Kategorie Archiv: Lajme

Të nderuar dhe të respektuar vëllezër e motra! Ju informojmë se sonte, pas namazit të akshamit, fillojmë me muajin e Ramazanit dhe me namazin e parë të Tarivisë.  Andaj, ju urojmë me gjithë shpirt e zëmër ardhjen e këtij muaji të shenjtë dhe të mrekullueshëm. Allahu xh.sh. na mundësoftë të gjithëve që të kemi agjërim […]

Veröffentlicht am Lajme

Me 20 mars, 2017, ditë e hanë, në xhaminë “El-Hidaje”, në St. Gallen, u mbajt seminari i radhës mbi Islamin me aspirantët e shkollës së Policëve nga qyteti i Amrizwilit, në të cilën shkollë marrin pjesë disa kantone të pjesës Lindore të Zvicrës. Ky seminar realizohet në bashkëpunim me organizatën Islame mbarështetërore, FIDS, e cila […]

Veröffentlicht am Lajme

Më 11 mars 2017, e shtunë, pas namazit të akshamit, në xhaminë tonë “El-Hidaje” në St. Gallen u mbajt një program me rastin e përmbylljes së leximit të Kur’anit (hatmes) nga ana e 11 grave në mësimin fetar të organizuar vetëm për gra të rritura pranë mektebit të xhamisë sonë, nën kujdesin e mualimes Nazlije […]

Veröffentlicht am Lajme

Të dielën, më 12.02.2017, pas faljes së namazit të drekës në xhaminë El-Hidaje, të qytetit të St. Gallen-it, u mbajt ceremonia e duasë së hatmes së dymbëdhjetë nxënësve të Mektebit të xhamisë. Në këtë solemnitet morrën pjesë një numër i madh xhematlinjsh, burra dhe gra, familjarë dhe farefis, sikur që ishin të pranishëm edhe hoxhallarë […]

Veröffentlicht am Lajme

Të dielën pas dite, më 27.11.2016, pas faljes së namazit të drekës, në xhaminë El-Hidaje, në St. Gallen të Zvicër, u shënua edhe këtë vit Dita Alfabetit të gjuhës shqipe, siç njihet ndryshe edhe si 22 Nëntori. Ky është viti i tretë me radhë që në xhaminë El-Hidaje shënohet në mënyrë të veçantë Dita e […]

Në pasditen e së enjtes, me datë 15.09.2016, xhaminë El-Hidaje në qytetin e St. Gallenit në Zvicër, e vizitoi një grup pensionistësh prej 30 vetash nga Spitali kantonal i qytetit, vizitë kjo e cila ishte si rezultat i bashkëpunimit të gusht midis Organizatës multinacionale islame – DIGO, Spitalit kantonal dhe xhamisë El-Hidaje.  Me këtë rast […]

Njoftim, 30.06.2016 Të nderuar vëllezër dhe motra, ju njoftojmë se, sipas Kalendarit tonë dhe takvimeve të Bashkësie Islame, nesër, më 01.07.2016, përkon nata e 27-të e muajit të bekuar të Ramazanit, natë e cila, sipas kalendarit musliman konsiderohet si nata më e mirë e vitit, respektivisht Lejletu-l-kadri. Nata e Kadrit është nata në të cilën […]

Të nderuar dhe të respektuar vëllezër e motra! Ju informojmë se sonte, pas namazit të akshamit, fillojmë me muajin e Ramazanit dhe me namazin e parë të Tarivisë.  Andaj, ju urojmë me gjithë shpirt e zëmër ardhjen e këtij muaji të shenjtë dhe të mrekullueshëm. Allahu xh.sh. na mundësoftë të gjithëve që të kemi agjërim […]

Esselamu alejkum, Vëllezër dhe motra të nderuara, Ju njoftojmë se nesër, 07.04.2016, e enjte, me faljen e namazit të akshamit, fillon edhe koha e Tre muajve, siç njihen në mesin e popullit tonë. Pra, nesër në mbrëmje është një natë e veçantë, me vlera sublime, Nata e Regaibit, që përcakton fillimin e muajit Rexhep, njëri […]