Në pasditen e së enjtes, me datë 15.09.2016, xhaminë El-Hidaje në qytetin e St. Gallenit në Zvicër, e vizitoi një grup pensionistësh prej 30 vetash nga Spitali kantonal i qytetit, vizitë kjo e cila ishte si rezultat i bashkëpunimit të gusht midis Organizatës multinacionale islame – DIGO, Spitalit kantonal dhe xhamisë El-Hidaje.  Me këtë rast […]

Vëllezër dhe motra të nderuara, Shpesh ndodh  që njeriu të humbë nga shikimi kohën e shkurtër të kësaj bote dhe të periudhës në të cilën jeton. Për këtë, duhet të mendojmë shumë rreth fjalëve të Allahut xh.sh., ku thotë: “…ditën kur do ta përjetojnë atë që u është premtuar, atyre u duket sikur nuk kanë […]

Mehas Alija Falënderimi i takon Zotit të gjithë botëve, salavatet dhe selamet i takojnë të Dërguarit të Tij, familjes, shokëve dhe gjithë atyre që e pasojnë për të mirë deri në ditën e gjykimit. Allahu i Madhërim në Kur’anin famëlartë thotë: “… Ai ju zgjodhi ju (ju përcaktoi për rrugën e Tij) dhe nuk ju […]

Mehas Alija Falënderimi i takon Zotit të gjithë botëve, salavatet dhe selamet i takojnë të Dërguarit të Tij, familjes, shokëve dhe gjithë atyre që e pasojnë për të mirë deri në ditën e gjykimit “Besimtarë të vërtetë janë ata që besojnë fuqishëm në Allahun xh.sh. dhe në Pejgamberin e tij, dhe pastaj nuk dyshojnë, si […]

Njoftim, 30.06.2016 Të nderuar vëllezër dhe motra, ju njoftojmë se, sipas Kalendarit tonë dhe takvimeve të Bashkësie Islame, nesër, më 01.07.2016, përkon nata e 27-të e muajit të bekuar të Ramazanit, natë e cila, sipas kalendarit musliman konsiderohet si nata më e mirë e vitit, respektivisht Lejletu-l-kadri. Nata e Kadrit është nata në të cilën […]

Hfz. Mehas Alija Allahu i Madhërishëm i ka veçuar dhe vlerësuar disa vende në krahasim me disa të tjera, ashtu sikurse i ka veçuar disa kohë në krahasim me kohë të tjera, kurse karakteristikë e këtyre është se adhurimet e bëra në ato vende dhe kohë të veçanta tërheqin shpërblime shumë më të mëdha, se […]

Të nderuar dhe të respektuar vëllezër e motra! Ju informojmë se sonte, pas namazit të akshamit, fillojmë me muajin e Ramazanit dhe me namazin e parë të Tarivisë.  Andaj, ju urojmë me gjithë shpirt e zëmër ardhjen e këtij muaji të shenjtë dhe të mrekullueshëm. Allahu xh.sh. na mundësoftë të gjithëve që të kemi agjërim […]

Esselamu alejkum, Vëllezër dhe motra të nderuara, Ju njoftojmë se nesër, 07.04.2016, e enjte, me faljen e namazit të akshamit, fillon edhe koha e Tre muajve, siç njihen në mesin e popullit tonë. Pra, nesër në mbrëmje është një natë e veçantë, me vlera sublime, Nata e Regaibit, që përcakton fillimin e muajit Rexhep, njëri […]