Monatlicher Archiv: Oktober 2013

Mehas Alija Falënderimet dhe lëvdatat më të mëdha janë për Allahun e Madhëruar, Zotin dhe Krijuesin e të gjitha botëve. Selami dhe përshëndetjet tona qofshin edhe për të Dërguarin e Allahut, Muhammedin Alejhisselam, mbi familjen e tij të madhe, mbi shokët e tij dhe mbi të gjithë ata që jetuan me të vërtetën në zemër. […]

بِسْمِ اللَّـهِ الرَّ‌حْمَـٰنِ الرَّ‌حِيم إِنَّا أَعْطَيْنَاكَ الْكَوْثَرَ‌ ﴿١﴾ فَصَلِّ لِرَ‌بِّكَ وَانْحَرْ‌ ﴿٢﴾ إِنَّ شَانِئَكَ هُوَ الْأَبْتَرُ‌ ﴿٣﴾ „Ne, vërtet, të dhamë ty shumë të mira. Andaj ti falu dhe prej kurban për hir të Zotit tënd! E s’ka dyshim se urrejtësi yt është farësosur.“ (Keuthe, 1-3). „Kush ka mundësi të therë kurban, dhe këtë nuk […]

Me 24 dhe 26 shtator, prifti Marcus Schaton, mësues feje në dy shkollat lokale, Hof dhe Kreuzbühl, të qytetit të St. Gallenit në Zvicër, vizituan Bashkësinë Islame El-Hidaje. Qëllimi i vizitës ishte që nxënësit e komunitetit të krishterë të informohen më për së afërmi me gjendjen në xhami, si funksionon ajo dhe çfarë në të […]