Monatlicher Archiv: Februar 2013

Mehas Alija Falënderimet dhe lëvdatat më të mëdha janë për Allahun e Madhëruar, Zotin dhe Krijuesin e të gjitha botëve. Selami dhe përshëndetjet tona qofshin edhe për të Dërguarin e Allahut, Muhammedin Alejhisselam, mbi familjen e tij të madhe, mbi shokët e tij dhe mbi të gjithë ata që jetuan me të vërtetën në zemër.*** […]

Es-Selamu Alejkum Ve-Rrahmetullahi Ve-Berekatuhu, Të nderuar anëtarë të xhamisë El-Hidaje,  Në mbledhjen e fundit të kryesisë së Bashkësisë Islame El-Hidaje, me datë 06.01.2013, është vendosur që Kuvendi i saj i 23-të të mbahet me sa vijon:   E diel, 24 shkurt 2013, pas namazit të drekës, në mesxhidin e xhamisë El-Hidaje.  Lusim Allahun xh. sh. […]

Ekskursioni i organizuar të dielën, më 17 shkurt, 2013, me nxënësit e mektebit të xhamisë ishte i suksesshëm. Pjesëmarrja e talebeve ishte e kënaqshme. Planifikimi i pikave që duhej të vizitoheshin u realizua me sukseses dhe sipas planit. Destinacion i këtij ekskursioni ishte Degershemi, SG. Nxënësit patën mundësinë që të vizitojnë edhe xhaminë e bukur […]

Më 08 shkurt 2013, e premte, në xhaminë “Al-Shems” në Rebstein, imami i xhamisë sonë hfz. Mehas Alija, u ftua si ligjërues me rastin e shënimit të ditëlindjes së Muhammedit a.s.  Imami ligjëroi mbi temën “Shenjat që flasin për Muhammetit a.s.”  Të pranishëm ishin edhe anëtarë të kryesisë dhe xhematë të xhamisë sonë.  Në manifestim […]

Më 27 janar 2013, e diel, në Xhaminë tonë „El-Hidaje“ në St. Gallen, u mbajt tribuna islame lidhur me ditëlindjen e Muhammedit s.a.v.s. Si i ftuar special nga vendëlindja ishte profesori dhe sekretari i Medresesë „Isa Beu“, Jusuf ef. Zimeri, nga qyteti i Kumanovës. Ai ligjeroi mbi temën: “Muhammedi a.s. – aktualiteti i lindjes dhe […]